Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 8 
Otvorenje samoborskog Fašnika

  Živjela Slobodna Fašnička Republika Samobor! Preuzimanjem ključeva i pune blagajne grada od danas pa sve do 4. ožujka Samoborom vlada Fašnička vlast na čelu koje su Princ, Sraka i Fiškal.  Današnje otvorenje Fašnika u Samoboru dočekano je s nestrpljenjem, kao i svaka promjena vlasti! Nakon što je Fašnik predstavljen i glavnom gradu te su tom prilikom pozvani svi Zagrepčani da tradicionalno navrate u Samobor na kremšnite, kobasice i bermet, kao i ostale delicije koje su samoborski ugostitelji pripremili za fašničke dane, Fašnik je otvoren uz svirku poznatih tamburaša Begina na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava, koji će narednih tjedana biti poznatiji kao Trg Fašničkih velikana.

 

Na programu 188. samoborskog Fašnika naći će se i plesa, pjesme, gastronomskih užitaka, gdje prednjače krafne; zatim radionica i predstava za najmlađe, izložbi, sportskih uzbuđenja, kao što je tradicionalni Srakotrk; maškaranih gostiju, odnosno grupa iz Senja, Makarske, Župe Dubrovačke, kao i iz inozemstva, a Samoborski Fašnik uvijek je dobra prilika i za vidjeti odlične i maštovite pojedinačne maske. U izbor za najbolju masku ovogodišnjeg Fašnika, grupne i pojedinačne maske mogu se prijaviti na službenim internetskim stranicama 188. Fašnika.
Na Trgu Fašničke Republike biti će cjelodnevni program, koji vikendima započinje programom za najmlađe, a nastavlja se predstavljanjem maski i mjesnih odbora s alegorijskim kolima. Mjesni odbori također imaju svoj ETNOcest u Livadićevoj ulici, gdje ste svi pozvani na druženje uz nešto domaće za popiti i pojesti. Večernji glazbeni program odvija se na nekoliko lokacija, a osim na glavnom gradskom trgu, glavnina događanja je u Fašničkom šatoru iza kina – nastupaju Kingsi, Maja Šuput, Mejaši... a gdje je na staroj lokaciji i luna park.Uživajte u fašniku uz samoborske ugostitelje sve  do 4. ožujka kada bude svemu kraj uz oganj i tradicionalni vatromet.  Osim u Samobor tijekom karnevalskih dana na ludu karnevalsku zabavu pod maskama možete navratiti i u Rijeku, gdje karneval traje još od siječnja ili pak obližnju Opatiju.  


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk