Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 8 
16. XCO Samobor 2009 UCI C2

 Hm, odakle početi. Evo, od subote. Od ranog subotnjeg jutra počele su pripreme na igralištu iznad OŠ Samobor. Slaganje šatora bilo je najbitnije, budući da smo svi gledali u nebo i molili ga da ne pusti kišu dolje na nas i na tako detaljno očišćenu i pripremljenu stazu... Nakon toga krenuli smo s pripremom brojeva i slaganjem startne liste. Vozači su se izmjenjivali na stazi, isprobavali istu i s nama dijelili nadu da neće biti (puno) kiše.

Do popodneva je već više-manje sve bilo spremno. Ali, tada je i kiša krenula. Padala je, srećom ne prejako, do 2.30 u noći. Pomislili smo, ajde dobro, valjda neće više. Staza je od prije bila toliko suha da joj ova kiša nije puno naškodila. Svanulo je nedjeljno jutro, srećom, bez kiše. Slijedilo je završno označavanje staze, postavljanje ograda, primanje prijava, podjela startnih brojeva... U 9 sati sve je bilo spremno za start početnika, koji je trebao biti u 10.00. Zadrani su zvali, molili da ih se pričeka, jer su imali problema s prijevozom. Na kraju su i oni stigli na vrijeme i u 10 sati krenuli su naši najmlađi natjecatelji, početnici do 13 i do 15 godina.
Prije same utrke javljali su mi se zabrinuti roditelji govoreći da je staza za početnike malo preteška, preopasna. I sami smo se toga malo pribojavali. Međutim, nakon starta, sami vozači su nam pokazali da se puno manje brinu nego mi odrasli. Bilo je predivno gledati tu djecu kako voze na zaista teškoj i zahtjevnoj stazi, čak i za nas odrasle. Doduše, za vrijeme utrke početnika teži pad doživio je naš član Luka Bajić. Srećom, nije bilo tako strašno i već nakon nekoliko sati Luka je bio ponovo na biciklu. Bravo Luka, bit će više sreće drugi put.
U 11 sati na rasporedu je bio start kategorija kadeta, rekreativaca i veterana. Ova utrka je na kraju nama domaćinima donijela najviše razloga za sreću. Potom su nastupile kategorije Sport B, a treba čestitati treneru naših najmlađih članova, Igoru Jandrečiću te uputiti želje za još boljim radom i rezultatima u budućnosti.
U kategoriji veterana u goste nam je iz Slovenije došao, unatoč činjenici da je isti dan u Sloveniji bila utrka slovenskog kupa, Vesel Peter (UNI-FBI Team), ponajbolji veteran iz ovog dijela Europe i pokazao da bi se i u 45-oj godini mogao dobro boriti s mnogim seniorima.
Start najjačih slijedio je u 13:30 sati uz jaku međunarodnu konkurenciju natjecatelja iz Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije, Srbije i Hrvatske. U kategoriji Elite Women na startu je bila Tanja Žakelj (MBK Orbea), aktualna svjetska prvakinja, a kategorija Elite Men bila je pravi šlag na tortu s popravljanjem rekorda kruga Čudne šume za čak 3 minute!
Nakon utrke uslijedio je kraći rock koncert na kojem su nastupili mladi samoborski dečki iz grupe Vrijeme batina te stari (stažom, ne godinama) iskusni Fakini koji su prisutne zabavljali do ceremonije proglašenja, a i nakon nje. Moram reći da smo i ove godine dobili pohvale od svih natjecatelja, pogotovo od onih inozemnih i za organizaciju, i za stazu, a i za gostoprimstvo. Šišmiši (svi do jednoga) su još jednom pokazali da mogu dobro organizirati utrku. Sve ovo daje nam još veći razlog za zadovoljstvo te motiv za organizaciju 17. XCO Samobor 2010 UCI C1 utrke. Dat ćemo sve od sebe da iduće godine organiziramo C1 utrku, utrku najvišeg ranga nakon utrka svjetskog kupa te europskih i svjetskih prvenstava.
Na kraju bih želio zahvaliti svim članovima kluba koji su sudjelovali u organizaciji, kao i svim prijateljima kluba, njihovim roditeljima, braći i sestrama na ogromnoj pomoći. Bez vas bi sve ovo bilo neizvedivo. Također hvala sponzorima: Instruktor bike shop, Trek, Hrvatska lutrija, Svarun, Grad Samobor, Turistička zajednica Grada Samobora, Samoborski športski savez, Milamari bike shop, Purić d.o.o., Roto Dinamic d.o.o., Rudex, OutFit wellness centar, Strojometal Jordan te Div d.o.o. I hvala nebu što nas je poštedjelo kiše, makar u nedjelju... Vidimo se dogodine, 30. svibnja 2010. godine na istom mjestu, u isto vrijeme...
(L. Č.)

Više fotografija pogledajte u  fotogaleriji.

 

 

Rezulatati :

Početnici do 15 godina:
1. Dominik Petani (BK Zadar)
2. Alen Tomašev (BK Crikvenica)
3. Franjo Kodrić (BBK Šišmiš Samobor)
Početnici do 13 godina:
1. David Ferenčić (BK MTB Istra Pazin)
2. Marin Jakovčev (BK Zadar)
3. Toni Šujević (BK MTB Istra Pazin)
Sport A:
1. Davor Svečnjak Superstar (BBK Šišmiš Samobor)
2. Vladimir Letina (BBK Šišmiš Samobor)
3. Marko Trnar (BBK Šišmiš Samobor)
Sport B:
1. Jan Novosel (BBK Šišmiš Samobor)
2. Đenis Čanjevac (BBK Orlov krug)
3. Mario Cepak (BBK Šišmiš Samobor)
Kadeti:
1. Robi Šujević (BK MTB Istra Pazin)
2. Josip Rumac (BGK Tuškanac)
3. Matija Jaušovec (KK Jastrebarsko)
Veterani:
1. Peter Vesel (UNI-FBI Team)
2. Nenad Okmažić (BK Makarska)
3. Vedran Mohorovičić (BBK Marun Lovran)
Juniori:
1. Patrick Marcher (SüdTirol Rainer-Wurz Team)
2. Daniel Kis (Team LTV Merida Racing)
3. Marko Bulić (BBK Istra bike Labin)
Elite Women:
1. Tanja Žakelj (MBK Orbea)
2. Claudia Sieder (SüdTirol Rainer-Wurz Team)
3. Ana Zupan (ŠD Energija Domžale)
Elite Men:
1. Uwe Hochenwarter (SüdTirol Rainer-Wurz Team)
2. Gunther Huber (SüdTirol Rainer-Wurz Team)
3. Mugerli Matej (UNI-FBI Team)

 


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk