Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 4 
TD FERDO LIVADIC U SINDELFINGENU

U gradu Sindelfingenu  -sjedištu proizvodnje osobnih vozila  Mecedes  održava se manifestacija  Internacionalni Strassefest. Na nekoliko mjesta u gradu održavaju se nastupi glazbenih i folklornih skupina iz cijelog a svijeta kao domicilnih skupina stranih radnika i njemačkih društava. Tako djeluju društva Zagreb, Matija Gubec, Hrvatska katolička misija koji okupljaju mladež i odrasle da i u tuđini ne zaborave hrvatsku riječ i običaje. Svake godine kao goste dovode društva iz Hrvatske pa je tako ove godine po peti puta gost. i Livadičevci iz Samobora. TD Ferdo Livadić  tamburaši i vokalna skupina Samoborke sudjelovale od 19.-21. lipnja  2009. na  33. Internacionalnom Strassenfestu.

Kako su  društva iz Samobora  sudjelovala  25 godina  predviđeno je bilo od strane organizatora da  gradonačelnik Samobora  otvori svečanost. Nažalost to se nije dogodilo jer samoborski čelnici su imali druge za njih važnije aktivnosti.

Pravi domaćin Samoborcima je bila Đurđica Bišćan Seeber uz pomoć sestre Mace Turk.

 

Ferdići  pokazali što znaju i između 30 glazbenih skupina dostojno predstavili Samobor i Hrvatsku.

 Iako su političari zakazali ipak je od gradonačelnika Sindelfingena i organizacionog odbora Festivala upućen poziv za  sudjelovanje  društvima  iz Samobora. slijedeće godine. Predsjednik Organizacionog odbora Strassenfesta  gosp. Reiner sa suprugom  posjetiti će Samobor 10. srpnja na proputovanju  na ljetovanje na Jadransko more.


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk