Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 9 
Dječji Fašnik u Samoboru

 Vikendi, osobito nedjelje rezervirani su za  dječje fašničko veselje u Samoboru! Svake se godine potrude najmlađi, njihovi roditelji, tete u vrtićima i učiteljice kako bi, maštovitim i originalnim maskama, zadivili posjetitelje Dječjeg Fašnika u Samoboru. Osim domaćih grupa u povorci uvijek sudjeluje i puno mališana iz gostujućih gradova.

Za najoriginalniju grupnu masku u kategoriji osnovnih škola na fašnički utorak, odnosno zatvaranje Fašnika, naj grupa dobiva na Trgu svoj kipec Srake kao nagradu. Na Dječjem Fašniku tradicionalno sudjeluju i brojni bubnjari, ulični zabavljači, neizbježna Sraka i njene Srakice, pantomimičari, Klaun Ludek... a sve je popraćeno nastupima dječjih zborova. Za svoj trud najmlađe maškare nagrađuju se sponzorskim paketima i slasnim krafnama.
Svake se godine, pa tako i ove, u subotu 1. ožujka, održava fašnička orijentacijska utrka maskiranih mališana – Srakotrk, organizirana u širem centru Samobora u organizaciji OK Japetić. Mali sudionici moraju pronalaziti kontrolne točke i ostaviti svoju oznaku prolaza, a dolaskom na cilj dobivaju medalje i poklone. U Srakotrku zna sudjelovati i do 300 djece.
Program za djecu na Trgu Fašničke republike vikendom kreće od 10 sati i traje do 13 sati, a u nedjelju 2. ožujka na pozornicu stiže teen zvijezda Endi. Program SRAKAfest održava se na Trgu Matice Hrvatske (ispred kina), gdje su svake subote i nedjelje od 10 do 12 te od 15 do 17 sati na rasporedu likovne i sl. radionice, a između 12 i 15 sati predstave na maloj pozornici. Naravno, tu je za najmlađe i uvijek atraktivan lunapark... na parkiralištu iza kina.

 


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk