Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 3 
Uskoro počinje 187. Samoborski fašnik - Samobor, 1. - 12. veljače 2013.

 Samoborski fašnik, najveća turističko – zabavna manifestacija Grada Samobora će, po 187. put ulice i trgove pretvaoriti u satirične prostore zabave i ludovanja. U organizaciji Grada Samobora, Turističke zajednice grada Samobora i Poduzetničkog centra Samobor pripremaju se brojni i raznovrsni programi u dva vikenda od petka, 1. veljače do tradicionalnog završetka na Pokladni utorak, 12. veljače 2013. godine.

 Osim maskiranja i tradicionalnog ludovanja za fašnik, od druge polovice 19. stoljeća maskirani su javni ophodi na posebno uređenim alegorijskim kolima, uz satiričnu kritiku aktualnih tema, posebno iz politike.

 Ove će se godine Fašnička Republika s politikom vratiti u Srednji vijek. Višestoljetna nepokolebljiva fašnička koalicija, podijelit će se u dva tabora - vladajuće, uz koje su Princ Fašnik i Sudec i oporbu, uz koju su stali Sraka i Fiškal. Zato će i fašničko uređenje grada zaživjeti političkom satirom i u novim tehnologijama.

 Tradicionalno bogat i raznovrstan program, namijenjen svim uzrastima i različitim ukusima, i ove će godine biti smješten na nekoliko lokacija u gradu:

 

 Glavni samoborski trg – Trg Fašničkih velikana je tradicionalno središnje mjesto svih događanja.

 

Šator iza kina s glazbenim programom koji će se odvijati do ranih jutarnjih sati.

 

Halternativa na novoj/staroj lokaciji – u šatoru na parkiralištu kod hotela Lavica s dnevnim dječjim sadržajima i alternativnim glazbenim programom u večernjim satima.

 

SRAKAfest odvija se na maloj pozornici na Trgu Matice hrvatske program za najmlađe uz ulične zabavljače i Srakinu likovnu radionicu.

 

Zabavni park - luna park iza kina za sve željne uzbuđenja

 

ETNOcest - Livadićeva ulica - Tabori 13 mjesnih odbora koji nastupaju na Fašniku s povorkama i alegorijskim kolima.

 

Srakino klizalište – bivša vojarna nova je Fašnička lokacija.

 

 Također, sve informacije vezane uz Fašnik mogu se već sada pogledati na službenoj Internet stranici Samoborskog fašnika www.fasnik.com te fašničkim profilima na

Facebooku-www.facebook.com/SamoborskiFasnik,

Twitteru-https://twitter.com/SamoborFasnikHR, 

Google+ https://plus.google.com/u/0/112466776263726364046/posts,

i službenom You Tube kanalu http://www.youtube.com/SamoborskiFasnikHR.

 

I ne ludujte prerano, jer Samoborci poručuju: „Bedaki noriju s'aki dan, a pametni samo na Fašnik!“

Vatromet i spektakl spaljivanja s prošlogodišnjeg fašnika pogledajte na linku .

 

 

 


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk