Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 16 
Samoborski fašnik završio uz vatromet

Spaljivanjem Princa Fašnika i zaista do sada neviđenim spektakularnim vatrometom, sinoć je završio 186. Samoborski fašnik. Princa od brojnih optužbi za sve nedaće u prošloj godini nije uspio spasiti Štef Fišal niti brojna svita koja je na središnjem samoborskom Trgu pratila suđenje . No, prije nego što su ključevi grada vraćeni gradonačelniku Kreši Beljaku, deseci tisuća ljudi ludovali su do ranih jutarnjih sati.

Veselu fašničku feštu na Trgu priredio je Elemental, dok su se za odličnu atmosferu u nekadašnjim ZET-ovim garažama pobrinuli samoborski bend Slutim Konje i zadarski Postolar Tripper. U šatoru su svirale Bekrije, a do jutra se ludovalo i u samoborskim kafićima i restoranima.

Kao što i priliči na pokladni utorak,  nagrađeni su i najmaštovitiji i najoriginalniji sudionici 186. Samoborkog fašnika . U konkurenciji 15 mjesnih odbora treću godinu za redom  najuspješnije su bile Rude koje su nagrađene s 25 000 kuna, drugoplasirani Podvrh i Velika jazbina dobili su 15.000 kuna, a treće plasirane Celine 10 000 kuna.

Fašničkim mališanima za trud i doprinos fašniku dodijeljeno  je priznanje „Pijelazna sraka“. Osvojile su je grupe nore gljive i ježeki iz Osnovne škole Mihaela Šiloboda te Osnovna škola Milana Langa, koja je s 5 grupa predstavila školsku knjižnicu i lektiru poput Šume Striborove, Knjige o đungli i Alise u zemlji čudesa..

Od pojedinačnih, prvo mjesto je osvojila maska Fitness guru, drugo Hrvatski kukuriku, treće Novogodišnja kukuriku jelka, a četvrto saborski zastupnik.
Od grupnih maski najuspješnija je bila maska pod nazivom Svađa u Saborskom kokošinjcu, druge su Kumice, treća Kerumova radost i četvrti atraktivna Grupa TNT. Pojedinačne maske nagrađene su vikend putovanjima za dvije osobe u Pragu, na Braču i Tučepima, a grupne raznim poklon paketima sponzora Samoborskog fašnika.

U nagradnoj igri medijskih pokrovitelja narodnog radija i portala www.vikendplaner.hr

„Pronađi pravog Dreleta“, pravog, maskiranog Davora Dretara pronašla je dvadesetgodišnja Vlatka Mišić iz Slanog Dola i osvojila vikend za dvije osobe u Vodicama, na koji će povesti, ako se mama složi, svoga dečka.

"Srakino gnezdo" – ove godine ustanovljeno priznanje Turističke zajednice i Udruženja obrtnika za najbolje uređen ugostiteljski objekt, dobio  je  Caffe Gradna,  koji je bio pretvoren u ŠTRUMFOGRADNU. Prema ocjeni žirija, drugo mjesto osvojio je FEBRUARFEST U SAMOBORU, restorana Samoborska pivnica , a treće ŠERVUDSKA ŠUMA, Caffe bara Katarina . Kafić Gradna je dobio  i posebnu prijelaznu nagradu "Fašničke galge" za izuzetan, dugogodišnji doprinos očuvanju i njegovanju tradicije Samoborskog fašnika. Nagradu su zaslužili za dugogodišnje maštovito osmišljene programe, zanimljive kostime osoblja i uređenje lokala u fašničkom duhu.


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk