Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 9 
Ljeto u Samoboru 2023. program
Ove godine ljeto je krenulo kasnije s ljetnim temepraturama , ako već niste iskoristili stari godišnji za spajanje s neradnim danima u 6. mjesecu za odlazak na more, Samobor nudu niz ljentih događanja tijekom srpnja i kolovoza!
U prekrasnom zelenom parku iza Samoborskog muzeja događa se ljetna čarolija kojoj poseban šarm i bajkoviti ugođaj daju jedinstvene dekoracije i svjetlosni ukrasi Blachere Illumination – Gospodara svjetla. Festival Ljeto u Samoboru nudi mnoštvo besplatnih radionica za djecu, sajam starih zanata, ljetno kino i brojne koncerte domaćih zvijezda. Ostatak Ljeta nastavlja se kreativnim radionicama, pričama za najmlađe, društvenim i edukativnim igrama, filmkom, kinom na otvorenom
Program Ljeto u Samoboru održava se na nekoliko lokacija: u zgradi Hrvatskog doma, Gradskoj knjižnici Samobor i u Samoborskom muzeju, a organiziraju ga Pučko otvoreno učilište Samobor, Samoborski muzej, Gradska knjižnica Samobor i Turistička zajednica grada Samobora.
 
 Park iza Samoborskog muzeja ponovno će biti domaćin ovog festivala koji će ove godine trajati od 30. lipnja do 9. srpnja.Na otvorenju Ljeta u Samoboru, 30. lipnja, nastupit će Natali Dizdar, potom  Detour u subotu, 1. srpnja, a za kraj prvog vikenda, u nedjelju, 2. srpnja, pjeva “žena za sva vremena” Zdenka Kovačićek.
Tijekom tjedna večernji sati bit će rezervirani za DJ program, a koncerti se vraćaju drugi vikend festivala: u petak, 7. srpnja slovenski kantautor Zoran Predin, u subotu, 8. srpnja riječka grupa Jonathan, a festival će zatvoriti u nedjelju, 9. srpnja, Žiga & Žiga Žaga Band.
Pripremljen je I dnevni program pa posjetitelje očekuje niz kreativnih i edukativnih radionica, od izrade lutaka Iliraca, izrade tradicionalnog bilikuma, slikarske radionice do izrade i ukrašavanja minijaturnih košara od špage i konca.
Za najmlađe tu je “Dan pripovijedanja: Osvoji me pričom” kao i izvedba predstave za djecu “Ivica i Marica” zagrebačke Scene IBM te kreativne ljetne “sam svoj majstor” radionice, igranje društvene igre Cmoljac XXL te prikazivanje animiranog filma “Neustrašiva njuška”.
I samoborski Centar za mlade Bunker pridružit će se Ljetu u Samoboru, sa svojom ChillOut zonom, u sklopu koje donose druženje uz stolni nogomet, badminton i društvene igre, kao i priliku za izradu velikih balona.
Ulaz na festival je slobodan, a svi navedeni koncerti započet će u 21 sat. Detaljan program pogledajte ovdje.

 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk