Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 9 
Obilježavanje Dana antifašističke borbe
 Dan antifašističke borbe u Hrvatskoj, koji se obilježava u ponedjeljak, 22. lipnja u spomen na isti dan 1941. godine kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj i Jugoslaviji.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Samobora i Svete Nedelje državni će praznik obilježiti dolazeće nedjelje, 21. lipnja. Kod više spomenika i spomen obilježja iz Drugog svjetskog rata položit će vijence i zapaliti svijeće.
 Prvo će to učiniti u 9 sati kod spomenika borcu na Trgu Matice hrvatske u Samoboru, a u 9.30 kod spomen obilježja borcima NOB-a u Bregani. Tamo će im se pridružiti borci i članovi Zveze borcev Občine Brežice. Zajedno će potom obići i spomen obilježja u Gabrovici, Prisjeki i Budinjaku, a na tom putu priključit će im se još i borci i članovi Zveze borcev iz Občine Krško. Istovremeno će jedna druga delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista Samobora i Svete Nedelje obići spomenik u Kerestincu i spomen obilježje na Omladinskom groblju u Rakovom Potoku.

 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk