Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 128 
Božićna čestitka

 Čestitku samoborskog gradonačelnika prenosimo u cjelosti

 

Besplatno možete skinuti božićni wallpaper Samobora na linku.

Drage Samoborke, dragi Samoborci, dragi prijatelji našeg lijepog Samobora,

iako se u ovo predblagdansko vrijeme ne treba previše baviti prošlošću, godina koju ostavljamo iza sebe najbolji je znak kako će i 2016. biti uspješna.
Već početkom ove godine vidjeli smo jasne naznake kako je Samobor izašao iz krize. Najveća je to zasluga prije svega samoborskih poduzetnika koji su se svojim izuzetnim radom i zalaganjem pobrinuli da Grad posluje pozitivno. Zahvaljujući tome, sve smo projekte mogli ostvariti bez uvođenja prireza i bez podizanja cijena komunalnih usluga, po čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj. Upravo suprotno, umanjili smo cijene brojnih javnih usluga, povećali potpore koje dajemo obrtnicima i poduzetnicima, olakšali posao našim ugostiteljima produljenjem radnog vremena i smanjenjem cijena zakupa terasa, čime podupiremo razvoj turizma u našem gradu. Unatoč ovakvim teškim vremenima smanjili smo i cijene parkiranja i komunalnih doprinosa te značajno podigli iznose za opremu za novorođenu djecu, koja sada za svako treće i svako slijedeće dijete iznosi 10.000 kn.
Planirajući Proračun Grada Samobora za 2016. godinu, vodili smo se mjerama koje će opravdati status najboljeg grada za život, odmah iza glavnog grada Zagreba. Projekti koji su već u pripremi još će više podići razinu životnog standarda u jednom od najperspektivnijih i najuspješnijih gradova u državi. U 2016. godini Samobor će dobiti potpuno novu školsku sportsku dvoranu kod OŠ Samobor, koju već desetljećima željno očekuju brojne generacije učenika te škole. Zaključit ćemo i najveću investiciju u Samobor, projekt sanacije odlagališta otpada Trebež, koji ostvarujemo zahvaljujući Ministarstvu zaštite okoliša i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Samoborski vatrogasci dobit će nove prostore kakve zaslužuju, a uredit ćemo i Centar za mlade, jedinstven u Hrvatskoj i najmodernije opremljen. Samobor će na proljeće dobiti i gradske vrtove te ćemo krenuti u jedan sasvim novi projekt za naše građane koji ćemo, vjerujem, u sljedećim godinama još više širiti. Ne smijemo zaboraviti ni one kojima je najteže, a kojima ćemo i dalje pomagati u vidu jednokratnih pomoći, dodjele sredstava za podmirenje troškova ogrijeva, stipendija i nizom drugih socijalnih mjera. Naši najugroženiji umirovljenici uživat će znatno veću potporu od grada, a isto vrijedi i za roditelje kojima ćemo u velikom iznosu pokriti troškove novih školskih udžbenika za sljedeću školsku godinu. U skladu s time, ni ove godine Grad Samobor nije zaboravio štićenike Udruge Nova budućnost, Centra za odgoj i obrazovanje Lug, osobe starije životne dobi smještene u Mikrodomu te djecu i majke, žrtve nasilja, smještene u Caritasovoj sigurnoj kući. Sve njih, kao i djecu iz obitelji slabijeg imovinskog statusa darivali smo uoči blagdana prigodnim poklon paketima.
Dragi sugrađani,
vjerujem kako ste primijetili da je ove godine naš grad posebno uređen u vrijeme Adventa. Vodili smo se željom da osvijetljene ulice i gradski trgovi budu odmak od svakodnevnice i razvesele sve vas, a osobito naše najmlađe. Naš Samobor tako je u ovo najsvečanije doba godine još ljepši, a dodatnim sadržajima obogatili smo blagdanske dane. Ipak, nemojmo zaboraviti ono što je najvažnije, stoga vam želim da blagdane provedete spokojno i mirno, sa svojim bližnjima, u toplini obiteljskog doma.
Od srca vam želim blagoslovljen Božić i sretnu novu 2016. godinu.
Vaš gradonačelnik
Krešo Beljak, mag.educ.geogr.
 Izvor: www.Samobor.hr

 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk