Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 10 
60. godina vatrogastva u Cerju

                      U Cerju samoborskom  12. rujna 2009. godine  je održana svečanost  60. godišnjice  djelovanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cerje. Pokrovitelj svečanosti je  bio Grad Samobor. Svečanost je održana kod Vatrogasnog doma a kojoj su bili nazočni gradonačelnik Krešo Beljak, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec , pročelnik Odjela za gospodarstvo   Željko Radovanić, predstavnik  Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Vladimir Domin  , predstavnik Vatrogasne zajednice grada Samobora Boris Bogolin,   zapovjednik JVP grada Samobora Mladen Žitković, predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca u gospodarstvu Branko Čerkes  predstavnici Mjesnog odbora Cerje Marko Kupres, Tomislav Kupres , Radovan Naglić, predstavnik tvrtke Vatropromet d.o.o. ,  Marko Šintić  i članovi 30 vatrogasnih društva iz VZ grada Samobora i Zagrebačke županije te mještani i vikendaši. Svečanost je sviranjem uveličala glazba DVD Plešivica.

Više fotografija pogledajte ovdje.

                    Predsjednik  Željko Kupres je rekao» 60. obljetnica našeg društva je veliki  i povijesni događaj za naše selo. To je prva svečanost obljetnica koju na ovako svečano obilježava naše Društvo. Zadovoljstvo je vidjeti ovako veliki broj vatrogasaca u našem malom selu . Posebno me raduje da je grad Samobor pokrovitelj ove svečanosti i što su ovdje nazočni  čelnici grada Samobora  i predstavnici toliko vatrogasnih društava. Ta vaša prisutnost i potpora u obilježbi ove obljetnici je moralna potpora našoj djeci i mladeži «.  

                    O povijesnom putu je govorio tajnik Darko Kupres: « na inicijativu desetak mještana 25. srpnja 1949. godine  osnovano je DVD Cerje. Iako bez opreme ali sa stečenim znanjem u susjednom DVD Manja Vas započeo je rad. Dobivena je i prva oprema vatrogasni kombinezoni i motorna pumpa  s kojom su uspješno sudjelovali  na ispumpavanju  vode kod velike poplave 1965. godine . Započinje gradnja vatrogasnog spremišta dobrovoljnim radom mještana . Želja  zaštiti skromnu imovinu i bujnu vegetaciju  i šumu u selu i okolici poticala  je rad koji je podrškom Vatrogasne organizacije općine i grada Samobora stimulira moralno i materijalno. Tako smo niz teških  situacija  prebrodili i stigli do današnjeg dana. Uz potporu svih pred nama i našom djecom je bolja budućnost»

                  Gradonačelnik Krešo Beljak  je predao novu  vatrogasnu zastavu  poklon grada Samobora  i  prilikom uručenja  rekao « da je velika čast pred ovolikim skupom vatrogasaca  darovati zastavu jer ova djeca i mladež su garancija i obveza budućnosti vatrozaštite u ovom predivnom kraju. Ima tu još posla oko dovršenja doma i nabave nedostajuće vatrogasne opreme  . U skladu sa mogućnostima mi ćemo pomoći  u svim aktivnostima».

 

 Spomen priznanje  Hrvatske vatrogasne zajednice  i  Povelju Bana  Josipa Jelačića Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije je uručio Vladimir Domin  a spomen priznanje VZG Samobor je uručio Boris Bogolin.  Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije  je odlikovala srebrnim  vatrogasnim  medaljama: Željka Kupres, Darka Kupres i Zdravka Grgos a Vatrogasna zajednica grada Samobora brončanim medaljama  : Stjepana Geušić i Marijana Kupres.            Gosti su darovali prigodne  poklone sa posvetom 60. obljetnice. Domaćini su darovali prigodna obilježja , zahvalnice i priznanja  pojedincima , udrugama , tvrtkama i članovima.


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk